Серед маси різноманітних м'ясних страв стейк займає заслужено перші позиції. Це одна з тих страв, що дійшла до нас з глибокої давнини. Прийнято вважати, що стейки почали готувати жерці в Стародавньому Римі, які смажили м'ясо жертовної бика і підносили його своєму богу. Традиційним м'ясом для стейка вважається яловичина, хоча деякі практикують стейк з баранини, свинини і т.д. При приготуванні стейка дуже велику роль грає ступінь його прожарювання. Вона впливає на соковитість і смак самого м'яса. Ступінь підсмажування залежить від температурного режиму. Температура в різних ступенях прожарювання відрізняється всього на 3—4 ° С. Процес приготування смачного стейка — це справа для асів своєї справи, що вимагає якісної сировини, спеціальних пристосувань і бездоганної підготовки кухаря.